انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب
انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب

بررسی نیازهای سازمان

در گام نخست انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب بایستی بررسی شود که نیازهای سازمان یا شرکت شما جهت تهیه نرم افزار حسابداری چیست. در برخی مواقع نیازهای سازمان یا شرکت شما در حد نیازهای یک شرکت معمولی است و می توانید در میان طیف وسیعی از نرم افزارها ، نرم افزار مد نظر خود را با توجه به بودجه شرکت انتخاب نمایید. در برخی موارد شما نیاز به انجام عملیات های خاص یا گزارشگیری های خاص در نرم افزار حسابداری خود دارید که در اینجا طیف نرم افزارهایی که جلوی شما قرار می گیرد می تواند محدود باشد. پس جهت انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب حتما ابتدا نیازسنجی نمایید.

میزان هزینه و بودجه جهت خرید نرم افزار حسابداری

یکی از مهم ترین مواردی که قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری باید به آن توجه شود میزان هزینه و بودجه ای است که شرکت شما جهت خرید نرم افزار حسابداری در نظر گرفته است. اکثر شرکت های نرم افزاری بنا به نوع شرکت و میزان فعالیت های شرکت شما بسته های نرم افزاری را به شما پیشنهاد می دهند که شما می توانید از میان آن ها نرم افزار حسابداری مد نظر خود را انتخاب نمایید. یکسری از مواردی که می تواند در قیمت بسته های نرم افزارهای حسابداری تاثیر بگذارد شامل موارد زیر است :

  • نوع فعالیت شرکت شما (تولیدی ، خدماتی ، بازرگانی ، هلدینگ ، ترکیبی و …)
  • تعداد کاربران
  • قابلیت چند شرکتی
  • حسابداری شعب
  • تعداد سطوح کدینگ
  • گزارش گیری پیشرفته و خاص
  • و …

پس قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب نیاز است که بودجه سازمان شما مشخص شود.

علت های نیاز به نرم افزار حسابداری

شما قبل از انتخاب نرم افزار حسابداری می توانید علت هایی که باعث شده تا شما نیاز به نرم افزار حسابداری داشته باشید را بررسی نمایید.

 

شرکت شما به تازگی راه اندازی گردیده است

اگر شرکت شما به تازگی شروع به فعالیت نموده است دقت نمایید که به سراغ نرم افزارهای حسابداری مناسب بروید. شاید در شروع فعالیت شرکت شما فعالیت زیادی نداشته باشد ولی حتما این احتمال را بدهید که شاید در آینده فعالیت شما زیاد شود. حال اگر شما نرم افزار مناسبی خریداری نکرده باشید مجیور می شوید در میانه راه اقدام به تغییر نرم افزار حسابداری نمایید که مشکلات خود و برگرداندن صحیح اطلاعات را خواهد داشت. پس بهتر است که از ابتدا به سراغ نرم افزار حسابداری متناسب با کسب و کار خود بروید و نگاهتان به آینده باشد.

مشکلات نرم افزار حسابداری قبلی

یکی از مواردی که باعث می شود معمولا شرکت ها به سمت تغییر نرم افزار حسابداری دیگری بروند معمولا نارضایتی از نرم افزار حسابداری فعلی شرکت است. این نارضایتی می تواند به علت پیچیدگی نرم افزار ، کاربر پسند نبودن ، نداشتن امکانات اولیه یک نرم افزار حسابداری مناسب ، اشکالات نرم افزاری ، نداشتن گزارشات مالی مناسب و … باشد. پس با تهیه لیستی از مشکلات نرم افزار حسابداری فعلی در خرید نرم افزار حسابداری جدید موفق تر عمل نمایید.

 

اطمینان از صحت اطلاعات

یکی از نیازها می تواند اطمینان از صحت اطلاعات سازمان یا شرکت شما باشد. در صورتی که نرم افزار حسابداری مناسبی انتخاب نمایید که تمامی گزارشات قانونی را در کنار صحت گزارشات به شما ارائه دهد ، خیال شما از بابت صحت اطلاعات می تواند راحت باشد. این را هم در نظر بگیرید که اطمینانی که نرم افزار حسابداری برای شما ایجاد می کند استفاده از نرم افزارهایی مثل اکسل نمی تواند ایجاد کند.

کاربر پسند بودن

یکی از عوامل تاثیر گذار در انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب داشتن محیطی کاربر پسند است. تیم مالی شما بیشترین وقت خود را صرف ثبت اطلاعات و گزارشگیری داخل نرم افزار می کند حال در نظر بگیرید که رنگ بندی نرم افزار و محیط اجرایی آن مناسب نباشد. این موضوع باعث خواهد شد که پس از کار کردن در زمانی کوتاه با نرم افزار حسابداری چشم شما خسته شود و تاثیرات منفی زیادی بر فعالیت مغز و بینایی شما بگذارد. مورد دیگر بهره مندی از محیط گرافیکی زیبا می باشد و شما را به یاد نرم افزا

Leave a Comment